ARAMA
Ugradbene ploče za kuhanje

Ugradbene ploče za kuhanje

Fleksibilnost s indukcijskom tehnologijom od Beka

Nemojte ograničavati sami sebe sa standardnim posuđem. Kuhajte s bilo kojom veličinom i brojem suđa, kako želite. Sada ste slobodni da stavite tave, šerpe ili veliko suđe na fleksibilnu indukcijsku ploču za kuhanje od Beka. Zahvaljujući ovoj proširenoj površini za kuhanje, moguće je koristiti razne šerpe od veoma malih do veoma velikih u skladu s vašim potrebama. IndyFlex+™ i IndyFlex ploče za kuhanje ne samo da osiguravaju fleksibilnost, nego takođe doprinose energetskoj efikasnosti time što zagrijavaju posuđe, a ne cijelu zonu.

IndyFlex+™ Beko ploče za kuhanje

Nova tehnologija Beko IndyFlex+™ ploča za kuhanje pruža fleksibilnost u korištenju više prostora na proširenoj fleksibilnoj površini za kuhanje. Sa 8 neovisnih zavojnica upravlja sofisticirani displej do fleksibilne podjele i kontrole svake od njih posebno ili možete povezati da kontrolišete kao da je jedna zona.

Nova tehnologija Beko IndyFlex+™ ploča za kuhanje pruža fleksibilnost u korištenju više prostora na proširenoj fleksibilnoj površini za kuhanje. Sa 8 neovisnih zavojnica upravlja sofisticirani displej do fleksibilne podjele i kontrole svake od njih posebno ili možete povezati da kontrolišete kao da je jedna zona.

Dodir i prevlačenje prstom za Beko ploče za kuhanje

Kontrola na dodir i prevlačenje prstom kod Beko ploča za kuhanje ima 19 različitih nivoa za svaku zonu kuhanja posebno pomoću kontrole na dodir i prevlačenje prstom* što omogućava da prilagodite zagrijavanje u skladu s vašim potrebama. Programator omogućava da podesite vrijeme kuhanja za svaku zonu kuhanja posebno. Pored toga, kada je vrijeme kuhanja isteklo, ploča za kuhanje će automatski isključiti zonu kuhanja i zvučni signal će oglasiti završetak kuhanja.

* Svojstvo kontrole na dodir i prevlačenja prstom je dostupno za odabrane vitrokeramičke i indukcijske ploče za kuhanje.

Stani i kreni

Funkcija Stani i kreni omogućava da isključite sve zone dok rade i možete ih uključiti pomoću samo jednog dodira s istim podešavanjima.

Ako trebate hitno napustiti kuću ili vas vaša beba treba ili vas stari/a prijatelj/ica zaustave, možete koristiti tehnologiju stani i kreni isključivanjem zona kuhanja i kada se vratite u kuhinju možete nastaviti vaše kuhanje s istim podešenim karakteristikama.

Funkcija memorije

Funkcija memorije omogućava da sačuvate temperaturu kuhanja za sve zone kuhanja. Zahvaljujući ovom svojstvu možete pohraniti snimljeno vrijeme kuhanja vaših omiljenih jela kako biste uživali u vašim jelima svaki put s istim ukusom.

Sigurnosne karakteristike

Da bi osigurali vašu bezbjednost Beko ploče za kuhanje s kontrolom na dodir i prevlačenje prstom opremljene su sa sigurnosnim karakteristikama.

Kada zone kuhanja nisu dovoljno hladne da ih možete bezbjedno dodirnuti, indikatori preostale toplote vas upozoravaju pomoću vidljivog slova "H" na displeju.

Sistem protiv preljevanja sutomatski isključuje napajanje u slučaju da neka kipuća tečnost pada na upravljačku ploču.

Ako je zona kuhanja ostavljena uključena duži vremenski period, ploča za kuhanje se automatski isključuje.

Funkcija zagrijavanja

Režim zagrijavanja omogućava da održavate hranu toplom samo jednim dodirom.

Zaštita prilikom brisanja

Funkcija zaštite brisanja omogućava da zaključate upravljačke postavke kada želite prebrisati proljevenu hranu na ploči za kuhanje dok kuhate. Pomoću jednog dodira, postavke su zaključane tokom 20 sekundi, ako se tipka za zaključavanje pritisne na kratko.

Tehnologija indukcijskog kuhanja

Sigurnost, efikasnost i čistoća

Ovo je najnovija i najefikasnija tehnologija kuhanja koaj je na raspolaganju. Indukcijske ploče za kuhanje se zagrijavaju samo kada se šerpa nalazi na vitrokeramičkoj površini, dok je ostatak jedva topal.

U unutrašnjosti indukcijske ploče za kuhanje, nalazi se zavojnica koja stvara magnetno polje. Kada se posuda stavi na indukcijsku zonu, ovo magnetno polje prenosi toplinu direktno na posudu. Nema plamena ili užarene vruće površine. Jedini rezultat je brz porast temperature hrane koja se može precizno regulisati. Ovaj metod zagrijavanja osigurava minimum gubitka energije i maksimalnu brzinu.

Sigurno kuhanje

Beko indukcijske ploče za kuhanje su napravljene s ekstra sigurnim karakteristikama koje omogućavaju da kuhate s lakoćom. Nema otvorenog plamena i samo je posuda ta koja se zagrijava dok kuhate. Ako nema kontakta s posudom, ili ako je posuda ostavljena na štednjaku tokom nekog neuobičajeno dugog vremena, zagrijavanje se automatski zaustavlja. Svojstvo pametne kontrole zagrijavanja će ograničiti maksimalnu toplinu na 300 °C. Ako se neka tečnost prolije na upravljačku ploču, štednjak će se automatski sam isključiti. Svojstvo sigurnosti od malih predmete osigurava da ploča za kuhanje ne bude aktivirana bilo kojim drugim stranim predmetom - kao što je mala kašika koja je možda slučajno ispala na ploču za kuhanje.

Brzo i lako čišćenje

Obzirom da se vitrokeramičke površine ne zagrijavaju, proljevena hrana neće izgarati na ploči za kuhanje, što olakšava čišćenje.

Efikasno
i brzo kuhanje

Brzo zagrijavanje pobuđeno
indukcijskom pločom za kuhanje
se ravnomjerno i konzistentno
distribuira na vašoj posudi.
U poređenju sa standardnim štednjacima,
Beko indukcijske ploče za kuhanje
s pojačivačem snage mogu reducirati vrijeme kuhanja do 56% i potrošnju energije do 43%.

Vitrokeramičke ploče za kuhanje: Kontrola osjetljiva na dodir

Sigurnosne karakteristike

Za apsolutnu sigurnost, vitrokeramičke ploče s kontrolom na dodir su opremljene nizom naprednih sigurnosnih svojstava:

Indikatori preostale toplote su lako vidljivi. Oni naznačavaju da površina na nekoj pojedinoj zoni kuhanja nija još dovoljno hladna da bi se mogla dodirnuti. Indikatori se isključuju samo kada je temperatura površine pala ispod 60 °C.

Elektronska dječja brava se može aktivirati da bi se zaključale funkcije vaše ploče za kuhanje kako bi se spriječilo da ih mali prstići slučajno aktiviraju.

Kontrolna jedinica osjetljiva na porlijevanje tečnosti automatski isključuje ploču za kuhanje kada se hrana ili tečnost prolije na kontrolno područje osjetljivo na dodir.

Svojstvo automatskog isključivanja se aktivira kada su zone kuhanja uključene tokom neuobičajeno dugog vremenskog perioda.

Izbor fleksibilnosti

Beko keramičke ploče za kuhanje su opremljene raznim zonama za kuhanje koje pružaju fleksibilnost pri izboru između jednog, dvostrukog, trostruke ili proširenog nivoa rada u skladu s veličinom vaše posude. To znači da bez obzira da li koristite male ili velike posude, vi samo koristite količinu toplote koja vam je potrebna. Dalje, zone zagrijavanja na odabranim modelima održavaju hranu toplom, ukusnom i spremnom za serviranje bez rizika od prekomjernog kuhanja.

Lako za čišćenje

Glatka, a otporna na ogrebotine, staklena površinane samo da poboljšava ljepotu vaše kuhinje, nego je još i izrazito lagana za čišćenje.

19 različitih nivoa kuhanja

Ploča za kuhanje s kontrolom na dodir i klizanje prstom ima 19 različitih nivoa kuhanja za svaku zonu kuhanja i temepratura se može podesiti pojedinačno za svaku zonu dodirom prsta. Postavke nivoa kuhanja za svaku zonu su prikazane u digitalnom obliku za svako kontrolno područje. Radni prostor na ploči za kuhanje je maksimiziran zahvaljujući centralnom prednjem pozicioniranju kontrolnog područja osjetljivog na dodir. Beko keramičke ploče za kuhanje pretvaraju kuhanje u veselo iskustvo, s raznim naprednim svojstvima koja uključuju: programator i zvučni signal, što vam omogućava da odvojeno programirate vrijeme trajanja kuhanja za svaku zonu kuhanja.

Kada je vrijeme kuhanja završeno, alarm zvučnog signala se aktivira. Možete deaktivirati alarm dodirom na bilo koju tipku na upravljačkoj ploči. Funkcija pojačivača vam omogućava da programirate svaku zonu kuhanja da startuje s maksimalnom snagom. Kada hrana dođe do ključanja, temepratura ostaje na podešenom modusu sve dok hrana nije potpuno kuhana.

Pametni programi za posuđe

Plinske ploče za kuhanje

Wok gorionik visoke snage od 5 kW kuha hranu brzo, bez umanjenja njene prehrambene vrijednosti. Zagrijavanje je ravnomjernije distribuirano na dnu posude, čime se postižu odlične performanse kuhanja tokom kraćeg vremenskog perioda.

Postolja za suđe od lijevanog željeza

Postolja za suđe od lijevanog željeza poboljšavaju elegantan i porfesionalan izgled vaše ploče za kuhanje, pružajući takođe maksimalnu stabilnost, te na taj način omogućavajući vam da koristite šerpe i tave bilo koje veličine bez opasnosti od prevrtanja ili sklizavanja.

Sigurnost

Ako je plamen slučajno ugašen vjetrom ili preljevanjem tečnosti, uređaj za zatejenje plamena automatski isključuje dotok plina da bi se spriječilo bilo kakvo curenje plina.

Funkcija za lako zaključavanje radi sigurnosti

Funkcija za lako zakjlučavanje omogućava sigurnost uz pomoću svojstva gašenja svih gorionika za kuhanje, u isto vrijeme ova funkcija takođe može biti korištena kao dječja brava.

Jednostavno paljenje

Integrisano u tipkama, elektronsko paljenje osigurava jednostavno i lako paljenje plinskih gorionika.Domino ploče za kuhanje

Domino opseg vam nudi slagalicu za najveći užitak: Izaberite najfunkcionalniju kombinaciju među svim elegantno dizajniranim opcijama. Uživajte u slobodi izbora i neka vaša kuhinja blista po vašem ukusu.