ARAMA
Sušilice

Sušilice

Beko sušilice su idealan partner za vašu mašinu za pranje rublja.

Jednostavne i lagane za rukovanje, Beko sušilice imaju sve karakteristike da štede vaše vrijeme i novac. One su dizajnirane da nadopune Beko mašine za pranje rublja i dostupne su uz opcionalno slaganje setova. Bilo da su smještene u kuhinji ili u ostavi, tu je model koji će biti partner vašoj mašini za pranje rublja.

Dizajnirana da odgovara vašem domu uz izbor boja!

Beko sušilice kombinuju pametne karakteristike sa funkcionalnim i elegantnim dizajnom. Ovi proizvodi se razlikuju svojim šarenim izgledom dok ujedno nude i višestruka pametna rješenja kako bi poboljšali vaš svakodnevni život.

Mijenjanje pravila igre!

A+++ energetska efikasnost

Sušilice se smatraju proizvodima koji troše najviše energije među svim kućanskim aparatima. Pa, ne više! Beko je sada donio novi pristup i napravio ogromnu razliku sa svojom novom pumpom za opseg sušilica. Proizvod u rasponu od A+ potrošnje energije do A+++ potrošnje enrgije, Beko pruža veliki spektar rješenja efikasnu štednju energije. Odabirom ovih modela sada je moguće dobiti A+++ energetske performanse.

Bolje zaptivanje za visoku efikasnost!

Visoka kondenzacijska efikasnost:

S posebnim dizajnom zaptivanja postignuto je da više kondenzacije i manje vrućeg zraka izlazi van. Formiranje vlažnosti u okolini će takođe biti minimizirano ovom posebnom tehnologijom.

Inovativna rješenja za minimum potrošnje!

Dry&Save (toplotna pumpa) tehnologija

Beko inovativna sušilica je kombinacija sušilice i klime.

Isparivač u sistemu radi posao kondenzatora, sušeći zasićeni zrak.

Kondenzator zagrijava zrak koji suši rublje.

Zatvoreni kružni sistem je energetski efikasan u sušenju rublja i kondenzuje vodu iz odjeće.

Pomoću ovog energetski efikasnog sistema izmjenjivača toplote, temepratura zraka u bubnju je značajno niža u poređenju s konvencionalnim sušilicima i što je još važnije, troši minimalnu količinu energije.

Fleksibilni senzori, precizna suhoća!

FlexySense / Automatski senzor sušenja

Beko senzorski kontrolisane sušilice pružaju laku upotrebu s pomoću naprednog senzora vlažnosti i temeprature. FlexySense senzori štede vas od vremenskog procjenjivanja za sušenje omogućavajući vam da izaberete željeni nivo suhoće.

Sušilica se zaustavlja automatski kada otkrije traženi nivo suhoće koje je postignut.

Senzor vlažnosti takođe osigurava da se rublje ravnomjerno suši. Pored toga, FlexySense senzor se izdvaja svojom superiornom kvalitetom u poređenju s drugim senzorima.

Na primjer, u programu sušenja za peglanje, možete dobiti precizan nivo suhoće u svakom ciklusu, bez obzira na punjenje sušenja i nivo tvrdoće vode.

Pametna rješenja za njegu rublja

Za uštedu vremena

Dnevni program

Beko zna da je vaše vrijeme dragocjeno i važnost brzih rezultata kada ste u žurbi. Mi činimo najbolje što možemo da osiguramo najefikasniji mogući proizvod prilagođen korisniku. Kao rezultat ove filozofije, Beko je razvio dnevni program da suši 4 kg rublja za samo 1 sat. Korištenjem u kombinaciji s Beko mašinom za pranje rublja s dnevnim programom, možete prati i sušiti odjeću za manje od 2 sata.

Xpress 35’

Pomoću ovog programa 2 kg rublja (8 košulja) se može osušiti za samo 35 minuta. Ovaj program je namijenjen da osigura brzinu koja vam je potrebna u tim hitnim slučajevima s Beko Super kratkim 14 minuta Xpress programom, dostupan na izabranim Beko mašinama za pranje rublja, vaše rublje može biti spremno za nekih 49 minuta.

Mješoviti program

Ovaj program je namijenjen da suši zajedno sintetičku i pamučnu odjeću u jednom punjenju, eliminirajući potrebu za odvajenjem odjeće u različita punjenja u skladu s vrstom tkanine. Ova novi program na Beko sušilicama time omogućava da neometan nastavak sušenja rublja koje je oprano u miješanom programu mašine za pranje rublja.

Osvježavanje

Program za osvježavanje omogućava da se riješite neželjenih mirisa na vašem rublju s nježnom aktivnosti bubnja što osigurava da vaše rublje bude osvježeno bez potrebe za pranjem.

Za intenzivnu njegu

Zaštita za bebe

S ovim programom, Beko omogućava da sušite odjeću vaših dargocjenih mališana na ispravnoj temepraturi pažljivim kontroliranjem u klimi zahvaljujući senzorima temeprature i vlažnosti.

Posebna njega za osjetljivo

Beko sušilice rublja kontrolisane pomoću senzora sadrže poseban program za vaše osjetljivo rublje, osiguravajući da će ono biti osušeno nježno pri veoma niskoj temepraturi.

Osvježavanje vune

Ovaj program vraća rublju mekoću vlakana u vunenoj odjeći.

Program za stalak za sušenje

Pomoću ovog posebnog programa Beko vas oslobađa briga od oštećenja vaše osjetljive odjeće. Ovaj program je namijenjen da suši stavke koje nisu pogodne za okretanje u bubnju i preporučen je za sportsku obuću, vuneno i mekane plišane igračke jer se stalak ne rotira.

Za dnevne potrebe

Sportski program

Beko vodi računa o onima koji vode računa o sebi. Ovaj program suši rublje pri nivou optimalne vlažnosti koja je savršeno podešena za sportsku odjeću.

Program za košulje

Sušenje košulja na normalnom ciklusu sušenja može oštetiti košulje i uzrokovati gubitak sjaja na bijelom tokom vremena. Program za košuljeu Beko sušilicama rublja je posebno dizajniran da pruži rješenja za ove probleme, nudeći nježni program koji suši košulje na niskim temperaturama i minimizira sva moguća oštećenja na bijelom rublju. Ovaj program osigurava da vaše košulje traju mnogo duže nego što bi inače trajale.

Program za džins

Deblje tkanine se teško suše na normalnim ciklusima sušenja - naročito duž šavova gdje je tkanina mnogo deblja nego na ostalim dijelovima. Kao rješenje, Beko je razvio poseban program za "džins" za deblje tkanine, idealan za sušenje šavova na odjeći poput džinsa i fliza. Ovaj program stoga osigurava savršeno i homogenizirano sušenje vaše odjeće.

Upravljanje vremenom i lakoća upotrebe

LCD displej

LCD displej na Beko sušilicama rublja daje sve informacije koje su vam potrebne, uključujući:

  • Pun spremnik za vodu
  • Preostalo vrijeme
  • Vremenska odgoda
  • Čišćenje kondenzatora
  • Otvorena vrata
  • Dječja brava aktivna
  • Program sljedbenik
  • Podešavanje stepena sušenja

Sa svojim navigacijskim tipkama koje su jednostavne i lagane za upotrebu, možete lako podesiti nivo sušenja, aktivirati zvučni signal i opciju rpotiv gužvanja, te podesiti vrijeme kada želite da se vaša mašina pokrene.

Velika vrata

Velika otvor za vrata od 40x32 cm na Beko sušilicama osigurava lagano punjenje i pražnjenje čak i najglomaznijeg rublja, uključujući ogrtače i plahte.

Indikator podesivog završetka programa

Zvučni signal naznačava završetak ciklusa da bi vas informisao da je program završen i da možete izvaditi vaše rublje. Možete podesiti nivo zvuka za zvučni signal ili ga deaktivirati ako želite.

Unutrašnje svjetlo bubnja

Beko unutrašnje svjetlo bubnja vam dopušta da vidite sve u unutrašnjosti radi laganog punjenja i pražnjenja.

Ušteda prostora

Kapacitet sušenja od 9 kg u standardnoj dimenziji

Beko mašina za sušenje od 9 kg je idealna za velike porodice jer eliminira potrebu za razdvajanje velikih punjenja zbog skučenosti prostora. Zahvaljujući dnevnom porgramu, korištenjem u kombinaciji s Beko mašinom za pranje rublja s dnevnim programom, možete prati i sušiti vašu odjeću za manje od 2 sata što je idealno za ljude s užurbanim načinima življenja.

Set za univerzalno slaganje

Beko set za univerzalno slaganje je pametno rješenje za uštedu prostora. U 60 cm prostora, možete složiti Beko mašinu za pranje rublja dubine 60 cm i sušilicu rublja dubine 60 cm. Zahvaljujući fleksibilnom dizajnu, možete to iskoristiti čak i da složite sušilicu rublja dubine 60 cm na mašinu za pranje rublja dubine 45 cm.

Savršen spoj

Pametna rješenja iz Beka pomažu vam da zadžite integritet vašeg kupatila. Sa svojim LCD upravljačkim pločama i elegantnim dizajnom Beko mašine za pranje rublja i Beko sušilice rublja će biti sjajan dvojac u vašem kupatilu.

Lakoća upotrebe i sigurnost

Filter s jednostavnim korištenjem

Beko sušilice imaju filtere koji su prilagođeni korisniku i kojima je lako pristupiti i očistiti, čime se garantuju odlične performanse sušenja.

Kondenzatorska jedinica lako dokučiva za čišćenje

Beko najnovija kondenzatorska jedinica je najlakše dokučiva i takođe lagana za izvlačenje radi čišćenja za postizanje najboljih mogućih performansi.

Automatski sistem protiv gužvanja

U Beko sušilicama, funkcija protiv gužvanja automatski prati ciklus sušenja. Ova funkcija osigurava rublje koje je spremno za upotrebu, jer nježna aktivnost bubnja odvaja rublje i osigurava da ono ne bude izgužvano.

Obrnuta aktivnost bubnja

Sve Beko sušilice rade s obrnutom aktivnošću bubnja, koja osigurava homogeno sušenje i sprječava gužvanje vašeg rublja.

Veći bubanj i podizač bubnja

Beko najnoviji raspon sušilica ima velike bubnje u poređenju s prethodnim modelima, dizajnirane da se nose s većim punjenjima do 9 kg rublja, a još se uklapaju u standardnu dubinu - kao i slaganje na odgovarajuću Beko mašinu za pranje rublja. Dizajn podizača bubnja minimizira zaplitanje rublja pomažući da se postigne minimalno gužvanje.

Sigurnost

Dječja brava

Opcija dječje brave se može aktivirati radi sprečavanja malih prstića da se igraju s tipkama i tasterima. Aktiviranje opcije dječje brave sprječava da se napravi bilo kakva promjena na odabranom programu.

Dodatni pribor

Stalak za sušenje

Stalak za sušenje je namijenjen za sušenje tekstilnog i osjetljivog rublja koje se ne bi smjelo okretati kao što je vunena odjeća, sportska obuća, mekane igračke i sl. On se jednostavno uklapa u sušilici kako bi osigurao brzo i nježno sušenje.

Inovativno Dry&safe (toplotna pumpa) rješenje
za minimum potrošnje!