ARAMA
Štednjaci

Štednjaci

Aparati za kuhanje su srce kuhinje. Novi spektar Beko pećnica koje su dizajnirane da postanu srve vaše kuhinje, nudi vam sve što je potrebno da pretvorite obično jelo u divnu gozbu.

Budite dio zelene budućnosti!

Energetska efikasnost A-40%

Potreba za štednjom energije i izvorima nikada nija bila važnija nego sada. Visoko svjesni problema prirode, Beko nudi proizvode koji su u rangu A energetske potrošnje do A-40% energetske potrošnje. Primjena venitlatora za zagrijavanje čini mogućim za multifunkcionalne Beko pećnice da štede i do 40% energije u odnosu na standardne navedene kao "A" klasa energetske efikasnosti.

Više vremena za uživanje sa ciklusom samočišćenja!

Pirolitčko samočišćenje

Odstranjivanje masnih mrlja koje se akumuliraju u pećnici tokom vremena uvijek je bio grozan zadatak. Beko pirolitičko čišćenje pećnice štedi vas od nevolja struganja po teško dostupnim porvšinama.

120 minuta ciklusa pirolitičkog samočišćenja spaljuje tvrdokorne mrlje u sitni pepeo jer se vaša pećnica zagrijava do 500 °C.

Pepeo se potom može jednostavno prebrisati krpom, bez potrebe za bilo kakvim deterdžentom ili hemikalijama. Za manje zaprljane pećnice, takođe je moguće da izaberete kraći 90-to minutni eko-pirolitički ciklus koji štedi 25% na potrošnji energije.

Očistiti jednim brisanjem!

Praktično čišćenje unutrašnjih vrata od punog stakla

Svaki Beko samostojeći štednjak je opremljen ovim unutrašnjim vratima od punog stakla praktičnim za čišćenje. Konstruisano od ploče s punim staklom, unutrašnjost vrata je bez vijaka, čineći tako čišćenje lakim s jednim brisanjem.

Lako čišćenje snagom pare

SimplySteam čišćenjeTM

Tehnologija SimplySteam čišćenjeTM nudi jedan od najlakših načina čišćenja unutrašnjosti pećnice. Vi samo trebate ukloniti sav pribor iz pećnice, nasuti vode u pladanj i staviti taj pladanj na donji nivo vaše pećnice. Podesite tipku za rad na čišćenje parom. Nakon što ciklus završi, očistite unutrašnjost pećnice čistom mekanom krpom.

Pametna rješenja za električne i plinske štednjake

Električni i plinski štednjaci

Multidimenzionalno kuhanje

Osigurajte ukusna jela bez da vaši gosti čekaju. Beko napredni sistem kuhanja omogućava da kuhate tri različita jela u isto vrijeme bez ikakvih problema zbog miješanja mirisa. Svaki pladanj ima svoj vlastiti dotok vrućeg zraka koji se potom povlači na stražnji zid gdje su čestice mirisa izolirane. Ovaj sistem omogućava da kuhate homogeno uz maksimalnu efikasnost, štedeći vrijeme i energiju.

Konvencionalno kuhanje

I gornji i donji grijači rade istovremeno. Idealno za suhe kolačiće, sve vrste tijesta ili bilo koju hranu kojoj je potrebna hrskava gornja površina.

Roštiljanje

Idealno za roštiljanje odrezaka, kobasica, tosta ili ribe.

Kuhanje ventilatorom

Kružni grijač i ventilator omogućavaju različite vrste hrane da se može kuhati istovremeno dok ujedno sprječava miješanje njihovog jedinstvenog mirisa ili ukusa. Maksimalno različiti recepti koji zahtijevaju iste ili slične postavke temeprature se mogu kuhati u isto vrijeme.

Gornji grijač+ventilator

Gornji grijač i ventilator rade istovremeno, osiguravajući ravnomjernu distribuciju topline. Idealno kada je potrebno dodatno kuhanje na površini jela.

Odmrzavanje

Ventilator se aktivira radi cirkulacije zraka u unutrašnjosti pećnice tako da bi se hrana odmrzla za samo nekoliko minuta.

Kuhanje potpomognuto ventilatorom

Kada se koriste zajedno, ventilator i gornji i donji grijači osigurava se brzo kuhanje, koje je naročito idealno za pečenje gomile hrane, poput suhih kolačića.

Konvencionalno kuhanje na plin

Idealno za suhe kolačiće, sočno meso i sve vrste tijesta. Gorionik koji je smješten ispod udubljenja generira toplotu za kuhanje.

Plinski roštilj

Gorionik koji je smješten na vrhu udubljenja generira toplotu za kuhanje. Idealno za prženje odrezaka, ribe ili rumenjenje gornje površine hrane.

Sigurnosne karakteristike

Plinska sigurnost za pećnice)

Ovaj poseban uređaj osjeća kada bi se mogao pojaviti plamen. Ako plamen slučajno izađe izvan okvira zbog vjetra ili zbog neke vrste tečnosti, plin se automatski isključuje. Svojstvo plinske sigurnosti je standardno u odjeljcima pećnica kod plinskih štednjaka.

Uređaj za zatajenje plamena za gorionike

Ako je plamen slučajno ugašen vjetrom ili preljevanjem tečnosti, uređaj za zatejenje plamena automatski isključuje dotok plina da bi se spriječilo bilo kakvo curenje plina.

Bočne police koje se lako uklanjaju

Da biste lakše obavili čišćenje unutrašnjosti pećnice, bočne police se mogu jednostavno odvojiti bez potrebe za specijalnim alatom.

Sistem polica na izvlačenje

Produžene ruke teleskopskog sistema na izvlačenje pružaju lagan i siguran pristup pladnju za kuhanje.

Katalitička ploča

Katalitička ploča koja je montirana na stražnjem zidu pećnice upija masnoću i reducira mirise tokom kuhanja, čineći lakšim čišćenje pećnice bez potrebe za teškim čišćenjima.

Trajna vrata pećnice

Zbog čvrstoće šarki, vrata mogu nositi teret koji je težak do 22,5 kg, što je preko 20 % više od vrata standardnih pećnica. To znači da možete staviti vaše pladnjeve napunjene u potpunosti na vrata bez ikakve brige.

Ekstra veliki kapacitet

Kada je u pitanju kapacitet, veće je definitivno bolje. Uprkos njenim standardnim dimenzijama, 67,5 litara* Beko pećnica ima unutrašnjost koja je među najprostranijim u njenoj klasi. Ekstra velika unutrašnjost pruža dovoljno prostora da se ispeče ćurka, ili da se pripremi velika gozba za porodicu i prijatelje. Pogodno je za velike porodice, ili bilo koga ko želi dobiti najviše od standardnih 60 cm širine samostojećeg štednjaka.
* Za konvencionalne štednjake

Puna veličina pladnja

Zahvaljujući ekstra velikoj unutrašnjosti, Beko pladnjevi za pećnice su dovoljno veliki da se može spremiti 25% više hrane u jednom potezu - pametna karakteristika koja čini lakšim kuhanje velikih jela. Pored njene veličine, 55 mm duboki pladanj idealno odgovara za prženje ili pečenje.

Elektronsko programiranje

Elektronsko programiranje s animiranim displejom omogućava korisniku da navigavanje pomoću simbola koji su lagani za čitanje čak i za starije osobe. Displej pokazuje odabranu funkciju kuhanja, kao i preporučeni nivo pladnja za najbolje rezultate kuhanja.

Tipka na izvlačenje

Tipke na izvlačenje ne samo da se manje prljaju, nego su takođe lakše za čišćenje ploče. Ova lakoža u dizajnu čini vašu pećnicu elegantnijom.

Postolja za suđe od lijevanog željeza

Osnaživanjem stila i profesionalnog izgleda vaše ploče za kuhanje, postolja za suđe od lijevanog željeza osiguravaju maksimalnu stabilnost omogućavajući vam da koristite šerpe i tave bilo koje veličine bez opasnosti od prevrtanja ili sklizavanja.

Wok gorionik

Wok gorionik visoke snage od 3600 W kuha hranu brzo, bez gubljenja njene prehrambene vrijednosti. Zagrijavanje je ravnomjernije distribuirano na dnu posude, čime se postižu odlične performanse kuhanja tokom kraćeg perioda. Ovo svojstvo je specifično dizajnirano za ljubitelje wok-a kojima je upravljanje vremenom i zadovoljstvo u objedovanju na prvom mjestu.

Prostrana ladice za pohranjivanje

Odjeljak za pohranjivanje ispod pećnice se iszvlači van lako i pruža idealan prostor za pohranjivanje pribora za pećnicu.

Više vremena za uživanje sa
ciklusom samočišćenja Beko pirolitičke pećnice!Za zelenu budućnost s Beko pametnim frižiderima.
Štedite više, trošite manje!