ARAMA
Perilice suđa

Perilice suđa

Beko opseg perilica suđa je dizajniran da osnaži ljepotu kuhinje i da unese komfor i ugodnost u živote potrošača pomoću pametnih rješenja.

Štedite više, trošite manje!

A+++ energetska efikasnost

Potreba za štednjom energije i izvorima nikada nije bila važnija nego sada. Beko sa svojom vizijom okoline osigurava energetski efikasne perilice sa A+++ i A+++-10%.

Ove perilice su opremljene efektivnim sistemom sušenja. Patentirani sistem "Efektivno sušenje" pomaže u postizanju maksimalne energetske efikasnosti dok ujedno povećava performanse sušenja.

Vječni sjaj na vašim čašama.

GlassShield tehnologija

Stakleni predmeti su izloženi koriziji tokom vremena, zbog učestalog pranja. Pametne Beko perilice suđa s GlassShield tehnologijom štite vaše satkleno posuđe kao štit osjećajući nivo tvrdoće vode i stabilizirajući ga na optimalnom nivou. Time se produžava vijek trajanja vašeg staklenog posuđa do 20 puta.

Štedimo vodu, spasimo svijet!

Potrošnja vode 6 litara

Beko pametne perilice suđa osnažuju kapljice vode tako što povećavaju efektivnost prskanja vode. Zajedno s sistemom duplog filtriranja, Beko perilice suđa koriste: 6 l vode po pranju.

AluTech je jedinstvena aluminijska izolacija koaj drži toplotu unutra. Pomoću "Sistema duplog filtriranja", voda se čisti i pohranjuje u skrivenom spremniku koji je zagrijava dok mašina radi. Manja potrošnja energije u kombinaciji s maksimalnim učinkom i većim zadovoljstvom.

Vaša perilica se sama čisti.

UvijekČist filter.

Beko perilice suđa koje su opremljene s UvijekČist filter imaju posebnu pumpu koja ubrizgava pritisak vode u sistem filtriranja. Na taj način, samočišćenje filtera, koje eliminira potrebu za ručnim čišćenjem, poboljšava efikasnost čišćenja i čini vaše suđe lakšim za održavanje u tip-top uslovima.

Beko perilice suđa koje su opremljene s UvijekČist filter imaju poseban sistem pumpanja u kojem prskalica čisti kroz filter vodom pod pritiskom. Na taj način, do 80% čišći filter je dostignut i potreba za ručnim čišćenjem je 4 puta manja u poređenju sa standardnim perilicama suđa.

Pametna svojstva perilica suđa

BekoOne pametna perilica suđa

BekoOne pametna perilica suđa očitava prljavštinu, količinu suđa koje je napunjeno i nivo tvrdoće vode. Pored toga, vi ne morate više razmišljati o izboru programa jer ona bira najpogodniji program pranja paralelno prema vašim potrebama. BekoOne za vas dalje upravlja svim preostalim i uvijek će osigurati savršeno čisto suđe uz minimalnu potrošnju vode i energije. Sve ovo i više je moguće sa jednim dodirom vašim prstom.

“A++” performanse

BekoOne svojstva “‘A++” energije, “A” performansi čišćenja i “A” performansi sušenja, postiže najbolje rezultate čišćenja i sušenja uz minimalno korištenje energije. Na kraju ciklusa pranja, BekoOne će prikazati ukupno potrošenu energiju i vodu u brojkama.

Wash@Once Program

Zahvaljujući promjenjivoj brzini motora i ventilo za preusmjeravanje vode, Beko perilice suđa s Wash@Once tehnologijom pruža efikasno i nježno pranje u isto vrijeme. Ova tehnologija podešava pritisak vode na donjoj i gornjoj korpi osiguravajući izvrsne rezultate pranja i sušenja za sve vrste posuđa, čak i plastično. Teško zaprljano suđe u donjoj korpi podliježe do 60% jačem pritisku vode dok se blago zaprljane osjetljive stavke kao što su stakleno suđe drže pod nižim pritiskom u istom pranju.

Tihi rad

Beko pametna Silent-Tech™ (tiha tehnologija) perilica suđa radi u potpunoj tišini. Uživajte u nježnim razgovorima s vašim prijateljima odmah do vaše ultra tihe perilice suđa. Beko ultra tiha perilica suđa radi na 39 dBA zvučnom nivou, koji jedva da možete pronaći u biblioteci.
Usisivač sa 1 m: 70 dBA
Prosječni dom: 50 dBA
Tišina biblioteke: 40 dBA

SteamGlossTM

Beko SteamGlossTM perilice suđa omogućavaju sušenje vašeg suđa bez gubitka njegovog sjaja. Vaše čaše će sijati 30% više uz pomoć parne tehnologije. Neka vaše suđe svjetluca uz nježni dodir pare i uživajte u sjajnom posuđu bez mrlja.

* Poređenje između SteamGlossTM režima on/off

WaterSafe+

BekoOne dolazi sa dvostrukim sigurnosnim sistemom kako bi se spriječilo curenje vode. Pored glavnog sigurnosnog sistema za vodu koji zatvara ulaz vode, WaterSafe+ pruža dodatnu sigurnost automatskim zatvaranjem vode ako crijevo za ulaz vode pođe curiti. Vaš dom će stoga biti zaštićen od bilo kakvog mogućeg curenja.

Pametna tehnologija sa senzorima

Pametni senzori osiguravaju BekoOne mogućnost da analizira situaciju i odluči o najboljem programu pranja koji će se primijeniti. Na osnovu informacija primljenih od pametnih senzora, BekoOne ide kroz proces analize kako bi pronašao najbolji program pranja koji će biti primijenjen. 11 odvojenih senzora u mašini doprinose BekoOne pametnom sistemu, gdje 3 jedinstvena senzora rade kao vodeći elementi u kreiranju ove pametne i najsavremenije tehnologije.

Senzor zaprljanosti

Odlučuje koliko je posuđe zaprljano i vrši izbor najprikladnijeg programa pranja.

Senzor napunjenosti

Očitava količinu suđa napunjenog u mašini i odlučuje o potrebnoj količini vode.

Senzor za tvrdoću vode

Određuje nivo tvrdoće vode i prilagođava za efektivno i nježno pranje. Nakon završetka analize pametnih senzora, BekoOne će izabrati najprikladniji program među 5 različitih programskih opcija, na osnovu stepena zaprljanosti i količine posuđa.

Sistem efektivnog sušenja (EDS)

Patentirani sistem "Efektivno sušenje" (EDS) pomaže u postizanju A+++ energetske efikasnosti dok ujedno maksimizira performanse sušenja. Uz pomoć ovog posebnog sistema, nivo vlažnosti zraka koji cirkuliše u perilici suđa se smanjuje tokom ciklusa sušenja. Takođe, sistem osigurava efektivne performanse sušenja pod nižom rastućom temepraturom i omogućava vam da stavite vaše suho suđe na njegovo mjesto bez da opržite vaše ruke.

Aktivno sušenje ventilatorom

Aktivno sušenje ventilatorom koristi ventilator da poveća cirkulaciju zraka u perilici suđa kako bi se postigli savršeni rezultati sušenja i osigurala normalna temepratura za vaše suđe kada je program završen.

Tipka za deterdžent u tableti

Deterdženti u tableti su kompaktni i lagani za upotrebu, ali povremeno mogu imati neke manjkavosti poput nezadovoljavajućih rezultata sušenja ili ostataka od nerastvorene tablete koji ostanu u mašini. Kao rješenje, Beko perilice suđa su opremljene s tipkom za deterdžent u tebleti kako bi se eliminisale manjkavosti i osigurale maksimalne performanse kada se koristi deterdžent u tableti.

GlassShield tehnologija

Stakleni predmeti su izloženi koriziji tokom vremena, zbog učestalog pranja. Pametne Beko perilice suđa s GlassShield tehnologijom štite vaše satkleno posuđe kao štit osjećajući nivo tvrdoće vode i stabilizirajući ga na optimalnom nivou. Time se produžava vijek trajanja vašeg staklenog posuđa do 20 puta.

SmoothMotion korpa

Klizno kretanje korpe u perilici suđa ponekad uzrokuje da se vaše suđe sudara jedno s drugim, što može rezultirati razbijanjem i lomljenjem. Beko perilice suđa nude pametno svojstvo uravnoteženim kliznim kretanjem. Novi sistem šina s kugličnim ležajem omogućava kretanje korpe lakše i sigurnije.

Unutrašnje osvjetljenje

U vašoj perilici suđa nema više mjesta misterijama. Unutrašnje osvjetljenje Beko perilica suđa nudi jasan pregled unutrašnjosti.

Automatsko otvaranje vrata

Ako se ostave vrata zatvorena na kraju ciklusa pranja, to može izazvati neželjeni miris u perilici suđa zbog prekomjerne količine vlage. Automatsko otvaranje vrata stavlja tačku na taj problem. Beko perilice suđa koje su opremljene ovim pametnim svojstvom će otpečatiti vrata kada ciklus pranja dođe do kraja i pustiti vlažni zrak van.

XL kapacitet

XL kapacitet osigurava više prostora za veće porodice ili za one koje bi pravili bankete. S ovih 15 mjesta za postavljanje, perilica suđa pere 25% više u poređenju sa standardnih 12 mjesta za postavljanje. Taj povećani kapacitet pranja nudi značajne koristi.

Reduciranje broja ciklusa pranja znači:
Produženi životni vijek proizvoda - do 2 godine**
Ušteda 15% u potrošnji vode i energije***

Fleksibilno punjenje do pola

Nema potrebe da se čeka da obje korpe budu u potpunosti napunjene. Opcija fleksibilno punjenje do pola omogućava da napunite ili gornju ili donju ili obje korpe zajedno po potrebi za lagano i ekonomično pranje.

Nehrđajući čelik bez otisaka prstiju

Nema potrebe da se čeka da obje korpe budu u potpunosti napunjene. Opcija fleksibilno punjenje do pola omogućava da napunite ili gornju ili donju ili obje korpe zajedno po potrebi za lagano i ekonomično pranje.

Pametna rješenja za suđe

Programi

Program brzo i čisto

Brzo i čisto, jedinstveni program iz Beka, garantuje izuzetne performanse pranja, ne samo za blago zaprljane stavke, nego i za normalno zaprljane šerpe i ostalo suđe takođe. Ovaj ciklus pranja A klase čisti vaše suđe za samo 58 minuta, što je apsolutno mnogo brže od ručnog pranja.

Xpress 20’

Xpress 20’, još jedan jedinstveni program iz Beka, pere punjenje do pola za samo 20 minuta.

Program Mini 30’

Xpress 20’, još jedan jedinstveni program iz Beka, pere punjenje do pola za samo 20 minuta. Savršen za blago zaprljano suđe i čaše, program mini 30’ pere punjenje do vrha u 30 minuta na 35 ºC, čime se štedi vrijeme i energija.

Program Eco 50 ºC

Idealan ciklus pranja za normalno zaprljano suđe radi uštede energije.

Auto Program

Zahvaljujući Auto programu, nivo zaprljanosti suđa se otkriva pomoću senzora, što onda automatski određuje prikladan ciklus pranja za slučaj pri ruci, te stoga oslobađa vas zadatka da sami birate program. Suđe se pere uz korištenje minimalne količine energije i vode, čime se osigurava da program ostaje i praktičan i ekonomičan.

Linija Zaštita za bebe

Program Zaštita za bebe

Osigurava da pribor za jelo vašeg djeteta bude svjetlucavo čist i bez mikroba. Beko kombinira intenzivan ciklus pranja s ekstra vrućim ciklusom ispiranja da bi se osigurala potpuna higijena za pribor vaše bebe, tanjire i flašice za bebe.

Držač flašice za bebe

Oprema držača flašice za bebe koji je podešena u donjoj korpi dizajnersko je rješenje koje garantuje pogodno, efikasno i sigurno čišćenje flašice za vašu bebu.

Antibakterijski zaptivač

Zbog nakupljanja prljavštine tokom vremena, može se pojaviti reprodukcija bakterija na zaptivaču perilice suđa. Antibakterijski zaptivač kod Beko perilica suđa djeluje kao barijera za blokiranje ovih formacija.

Upravljanje vremenom i sigurnost

LCD ekran

LCD ekran na Beko perilicama suđa vam omogućava da kontrolišete i upravljate raznim funkcijama na jednom kompaktnom displeju. On nudi vremensku odgodu do 24 sata, program sljedbenik koji omogućava da vidite vrijeme trajanja odabranog programa i prikazuje nekoliko indikatora upozorenja kao što su sol i sredstvo za ispiranje. Možete takođe izabrati punjenje do pola i dodatne opcije sušenja. LCD ekran ne samo da čine da vaš mali pomagač izgleda atraktivno, nego takođe predstavlja i precizno upravljanje vremenom pomoću interpretacija prilagođenih korisniku,

Vremenska odgoda

Ciklus pranja može biti odgođen za tri, šest ili devet sati (do 24 sata kod digitalnih modela) omogućavajući vam da fleksibilnije planirate vaše vrijeme pranja dok koristite prednost nižih tarifa električne energije.

Program sljedbenik

Programske faze su prikazane pomoću LED indikatora ili ikonica koje vam pružaju mogućnost da pratite odabrani program.

Funkcija Brzo

Funkcija Brzo vodi računa o vašem dragocjenom vremenu. Tehnologija DC motora bez četkica predstavlja funkciju Brzo, koja skraćuje vrijeme trajanja pranja. Perilica suđa povećava temepraturu pranja, smanjuje potrošnju vode i podešava pritisak vode za kraće vrijeme trajanja pranja do 50%.

Dječja brava

Opcija dječje brave se može aktivirati radi sprečavanja djece da čeprkaju po tipkama. Aktiviranje opcije dječje brave sprječava da se napravi bilo kakva promjena na odabranom programu.

WaterSafe

U slučaju preljevanja, WaterSafe sistem u Beko perilicama suđa isključuju vodu da teče u mašinu.

Upravljanje vremenom i sigurnost

Višestruka svrha ladice pribora za jelo

Sjajna nova opcija dostupna na odabranim modelima je treća korpa na izvlačanje. Pogodan način pranja pribora za jelo, malih stavki i šoljica za espreso kafu ili se može napuniti drugim posuđem uklanjanjem višestruke svrhe treće korpe.

Acrobat sistem

Zahvaljujući Acrobat sistemu, visina gornje korpe može biti lako podesiva čak i kada je korpa puna, osiguravajući dodatni prostor za veće posuđe i tave.

Prostrani interijer

Punjenje tanjirima za pizzu i visokim čašama više nija problem. Visina gornje korpe se može podesiti da bi se smjestile stavke do 31 cm u donju korpu.

Lako persavijanje potpore za tanjire

Potpore za tanjire se mogu lako presaviti da se stvori prostor za tave i šerpe velikih dimenzija.

Visina kodesivih polica za velike šolje

Police podesive po visini za velike šolje mogu pružiti maksimalnu upotrebu dostupnog prostora. Visoke šolje i male šalice se mogu smjestiti na vrh polica, ili alternativno, gornji dio se može koristiti za dugačko posuđe.

Snaga pare za 30% sjajnije čaše!


Za zelenu budućnost s Beko pametnim frižiderima. Štedite više, trošite manje!