ARAMA
O nama
About Us

15 proizvodnih kapaciteta u 6 zemalja, organizacija prodaje i marketinga

radi u 23 zemlje, proizvodi i usluge u preko 130 zemalja.

BEKO;

je brend s najvećim porastom udjela na tržištu na evropskom tržištu tokom perioda 2008. do 2012. godine,
postao je 2. na tržištu bijele tehnike u Zapadnoj Evropi (u smislu prodanih jedinica),
glavni je brend za prodaju frižidera u Zapadnoj Evropi,
takođe je 2. za zamrzivače i 3. za mašine za pranje rublja, perilice suđa i segmente štednjaka u Zapadnoj Evropi,
3. je najveći brend bijele tehnike u Evropi (Zapadna + Istočna)Nagrada i dostignuća, novosti 2012.


Nagrade za okoliš - dostignuća

Arçelik A.fi. Beko tvornica koja je locirana u Kini je dodijeljen platinasti certifikat u certifikaciji "Energetski efikasne zelene tvornice).

Arçelik A.fi., sa svojim Beko brendom, dodijeljene su dvije nagrade date na osnovu oba brenda i modela od Informativnog centra države Kine u Kini. Beko je primio svoj prvi certifikat sa svojom Beko WCB 81241 PTLMS mašinom za pranje rublja, proizvod je postao certificiran za kategorije “zvijezda brenda proizvedenog u Kini za tržište malih kućanskih aparata” i “pametan i ekološki prihvatljiv proizvod". Beko brend je takođe nagrađen kao "Vodeći brend za 2012. u Kini za uštedu energije".

Ugradbene pećnice i ugradbene plinske ploče za kuhanje iz Beko, imali su pravo na korištenje etikete Ušteda energije od povjerenja "EST" koja se dodjeljuje za energetski efikasne proizvode od strane najprestižnije, neovisne i na dobrovoljnoj osnovi certifikacijske institucije, Ušteda energije od povjerenja "EST".

Beko je odabran kao "Best Buy" i “Energetska ušteda” sa svojim DCU8230 sušilom po kojem?, časopis vodeće organizacije potrošača u UK s najvišim nivoom učešća.Nagrade korporacije - dostignuća

Beko plc je izabran kao "Najbolji Turski investitor" u ceremoniji "Nagrade za najuspješnije Turke", organizirana u Londonu od strane organizacije Poslovna mreža.

Odjeljak skladištenja riže s 3 vrata frižider bez mraza od Arçelik A.fi., koji je dizajniran sa superiornim svojstvima, dodijeljena je nagrada "Inovativni proizvod", data od CREARI (Istraživački institut Kine za kućanske električne uređaje) tokom IFA sajma u Berlinu.

Beko je primio "Brončanu nagradu" na Eventoplus nagradama 2012., koja se održava od 2006. kao godišnji pregled nagrada za najbolju korporaciju za društveno odgovorne projekte u Španiji i Protugalu za svoju kampanju "Mi dajemo život vašoj odjeći".

Kampanja "Mi dajemo više života vašoj odjeći" koju provodi Beko u Španiji nagrađena je zlatnom nagradom na šestim godišnjim nagradama Evropske izvrsnosti. Arçelik A.fi. je dobio tri nagrade u svojoj klasi prometa, bez obzira na sektor, uključujući "Zlatnu nagradu" za 2010.

Beko LLC kompanija je izabrana kao pobjednik u kategoriji "Najbolji proizvođač bijele tehnike" na osnovu rezultata takmičenja "Najbolje kompanije i postrojenja u Rusiji - 2011". Ovaj uspjeh stavlja Beko među "Top 100 kompanija" u Ruskoj Federaciji u skladu s rezultatima iz 2011.