ARAMA
Mašine za pranje rublja

Mašine za pranje rublja

Odlikuju se svojim funkcionalnim dizajnom i pametnim karakteristikama, Beko mašine za pranje rublja su dizajnirane tako da zadovolje mnoštvo zahtjeva dok se ujedno savršeno uklapaju u bilo koji dom ili prostor.

Beko boja porodice

Dizajnirana da odgovara vašem domu uz izbor boja!

Beko mašina za pranje rublja kombinuje pametne karakteristike i funkcionalan dizajn. Ovi proizvodi se ističu svojim opcijama u više boja dok ujedno nude i brojna pametna rješenja kako bi poboljšali vaš svakodnevni život.

Budite dio zelene budućnosti!

A+++ energetska efikasnost

Potreba za štednjom energije i izvorima nikada nija bila važnija nego sada. Beko mašine za pranje rublja štite prirodu s posebnim naglaskom na kontinuiran R&D (istraživanje i razvoj) kako bi kreirali održivu budućnost. Beko sa svojom vizijom okoline predstavlja mašine za pranje rublja koje štede 50% više od A+++ energetske klase.

Čiste bolje, troše manje!

AquaFusion™ tehnologija

Pametne Beko mašine za pranje rublja vam pomažu da štedite deterdžent kao i energiju i vodu. Kod običnih mašina za pranje rublja, koje nemaju sistem štednje deterdženta, značajan iznos deterdženta se gubi tokom ciklusa pranja be da bude iskorišteno. Podebno razvijena AquaFusion™ tehnologija, sadržana u Beko mašinama za pranje rublja, pomaže da izvučete najviše od energije, vode i deterdženta u isto vrijeme.

Da bi se spriječilo da se deterdžent gubi u drenaži, AquaFusion™ tehnologija zatvara izlaz do ciklusa ispiranja i pravi savršenstvo od toga. Kao rezultat, pored osiguravanja efikasnog čišćenja i osjetno čišće odjeće, AquaFusion™ tehnologija štedi 10% deterdženta pri svakom pranju.

Odjeća kao nova, pranje nakon pranja

Aquawave™ tehnologija

Zahvaljujući njegovom novom bubnju, podizaču bubnja i dizajnu vrata, Aquawave™ tehnologija kod Beko mašina za pranje rublja osigurava nježne, a efektivne uslove pranja za svu odjeću, čineći da traje duže.

Inspirisano prirodom, Aquawave™ tehnologija Beko mašina za pranje rublja simulira kretnje valova i štiti vašu odjeću od habanja. Puni dizajn interijera mašina za pranje rublja replicira nježnu i takođe efektivnu snagu valova.

"Posebno dizajniran obrazac bubnja nježno nosi rublje kao val u bubnju. Stoga, odjeća se kreće glatko uokolo u bubnju. Podizač s oblikom vala takođe doprinosi nježnoj njezi vašeg rublja. Konačno, krivina na staklenim vratima osigurava efekat većeg kretanja i pomaže rublju da se kreće lakše. Time je potreba za energijom smanjena.

Čišćenje bez alergije odobrena od strane Allergy UK!

Zaštita za bebe+TM

Poznato je da 12% od svih beba je alergično. Posebno razvijena antialergijska tehnologija programa zaštita za bebe+ ima nastoji da osigura antialergijsko rublje za vašu osjetljivu kožu i za vašu bebu. Možete izvući maksimalne rezultate higijenskog čišćenja pomoću dodatnih kretanja bubnja i osjetljive kontrole temperature. Temperatura se kontinuirano održava na određenom nivou tokom ciklusa pranja.

Dodatni ciklus ispiranja osigurava savršene rezultate ispiranja koji su veoma važni za vas i za vašu bebu. Ovaj program je namijenjen za alergene koji se mogu pronaći u svakodnevnom životu kao što su grinje i prašina u kući, alergeni pasa i mačaka, poleni, žive grinje, bakterije i gljivice. Pored toga ovaj program je takođe u stanju da ukloni sve vrste dlaka. 99,9 % higijenski i antilergijski program zaštita za bebe+ testiran od strane Allergy UK. Savršeno za bebe koje pate od alergije.

Tehnološka rješenja za njegu rublja

Manje buke, više komfora!

Tiha tehnologija

Osjetite superiornost dizajna i komfora u tišini s Beko tihom tehnologijom. Posebno razvijen dizajn bočnog zida tihe tehnologije reducira vibracije. Zajedno s posebnim programom, motorom i dodatnom izolacijom, ultra tiha tehnologija pranja može biti vaš sljedeći izbor.

Beko mašine za pranje rublja će donijeti mir u vaš dom sa 65 dBA nivoa radne buke što je skoro 7 puta* tiše od običnih mašina za pranje rublja.

*Ovo poređenje je napravljeno u skladu s Beko WMD78120 mašinom za pranje rublja.

Produžite vijek trajanja vašoj mašini za pranje rublja

Tehnologija motora bez četkica

Beko 8 kg mašina za pranje rublja karakteristike opsega tehnologije motora bez četkica.
Motor bez četkica pruža sljedeće prednosti:
Produžava vijek trajanja motora
Povećan omjer mehaničke aktivnosti
Bolje karakteristike obrtne sile i brzine
Jedinstveno patentirana detekcija neuravnoteženog punjenja

Produženje vijeka trajanja do 100 puta

+Hi-tech grijač

Element za grijanje je esencijalna komponenta mašine za pranje rublja. Novi Beko element za grijanje inkorporira najnoviju niklovanu tehnologiju premaza površina što rezultira sa 50% manje hrapavosti površine, osigurava savršenu zaštitu od korozije i reducira akumuliranje kamenca do 40%. Hi-tech grijač ima produžen vijek trajanja do 100 puta više od standardnog elementa za grijanje.

To znači da je vrlo malo vjerovatno da ćete doživjeti kvar elementa za grijanje tokom vijeka trajanja vaše mašine za pranje rublja.

"Manje nakupljanje kamenca za 40% na grijaču takođe znači eliminaciju gubitka energije i vremena zbog debelog sloja kamenca koji se nakupi. Dobro funkcioniranje grijača znači veću uštedu energije jer 75% potrošnje energije generalno otpada tokom procesa zagrijavanja.

Program Aqua 40’40°

Program Aqua 40’40° je brz i efektivan ciklus pranja koji vam pruža mogućnost da nježno čistite vaše blago zaprljano pamučno rublje na 40°C za samo 40 minuta.

Briga o modnom

Namijenjeno za osjetljivu i modnu odjeću napravljenu od materijala poput viskoze i rajona. Ovaj program sadrži ekstra nježno miješanje tako da možete prati vašu odjeću s povjerenjem bez bojazni od oštećenja.

Zaštita za bebe

Kombinovani intenzivni ciklus pranja i ispiranja u ovom programu osigurava odlične rezultate. Posebno je dizajniran za odjeću koja zahtijeva posebnu njegu, poput odjeće za bebe ili odjeće za ljude koji imaju alergije ili osjetljivu kožu.

Njega tamnog

Vrijeme da se prestanete brinuti o tamnoj odjeći u vašoj mašini za pranje rublja. Beko ima poseban program za tamno obojenu sintetičko ili pamučno rublje koje je pogodno za tamnu odjeću ili šarenu odjeću koja može blijedjeti. Program pere na niskoj temperaturi i pri niskoj brzini obrtaja uz sporo mehaničko kretanje, dok uzima više vode u ciklusu ispiranja. Program za njegu tamnog rublja pere pri punjenju polovine kapaciteta na 30-40 ºC. Tečni deterdžent ili šampon za vunu se preporučuje za tamno rublje.

Ručno pranje

Ovaj program omogućava da sigurno perete osjetljive tkanine za ručno pranje kao što su svila ili kašmir. On stvara posebno nježnu aktivnost pranja, tako da je miješanje minimizirano kako bi se izbjeglo skupljanje.

Program takođe koristi manje vode, čime se sprječava višak apsorpcije od strane vlakana na tkanini. Što može često dovesti do toga da se odjeća isteže ili da postaje izobličena.

Program za vuneno

Program za vuneno pere osjetljivo vuneno rublje čak i nježnije nego što vi možete ručno. Ovaj poseban ciklus pranja sa svojim pametnim upravljanjem će osigurati da vunena odjeća bude oprana bez oštećenja. Pored toga, podešavanjem optimalnog nivoa vode vlakna neće apsorbovati previše niti će postati izobličena i istegnuta.

Program za jorgane

Grinje vole boraviti u krevetu, živeći u madracima, jastucima i jorganima. Prosječan krevet može lako imati preko 10.000 grinja koje žive u njemu, kolektivno polažući preko dva miliona izmeta - primarni uzrok astme i alergija.* Alergije postaju jedna od glavnih zdravstvenih briga u domaćinstvima. Zbog toga Beko mašina za pranje rublja od 8 i 9 kg sadrži poseban program kako bi se vodilo računa o ovom problemu. Program uklanja grinje i temeljito prodire pravo kroz posteljno rublje. Ekstra veliki kapacitet bubnja od 8 i 9 kg i poseban program pranja će efektivno i temeljito oprati čak i jorgane za "king-size" krevete.

*Izvor: Izvješta od British Allergy Foundation

Program samočišćenja

Ovaj poseban ciklus pruža bolju higijenu mašine tako što zagrijava vodu do 70 ºC. Za vrijeme programa samočišćenja, bubanj i kada automatski dobivaju potrebno čišćenje. Ovaj poseban ciklus programa čisti kadu dok je prazna kako bi se osiguralo da se ostaci ne akumuliraju u kadi nakon pranja.

Za uštedu vremena

Dnevno Xpress

U Beku, mi znamo koliko je značajno vaše vrijeme i činimo najbolje što možemo da osiguramo najefikasniji mogući proizvod. Program Dnevno Xpress je namijenjen da brzo pere blago zaprljano rublje, pamučnu odjeću bez mrlja, naročito stavke koje su korištene samo jednom, kao što su ogrtači, navlake za jorgane, sportska odjeća, dnevna odjeća itd. Puni kapacitet rublja se može oprati na 30 ºC za samo 39 minuta. Program takođe omogućava pranje na svim temperaturama između 0 i 90 ºC

Xpress super kratko

Ovaj program je pogodan da pere rublje koje je blago zaprljano, bez mrlja, kao i male količine rublja, kao što su čarape, peškiri, plahte za krevete, i majice koje su korištene samo jednom. Xpress super kratko pranje 2 kg kapacitet punjenja na 0-30 ºC u samo 14 minuta.

Program za osvježavanje

Ovaj brzi program od 17 minuta je koristan za odjeću koja nija prljava, nego samo treba osvježavanje ili da se uklone neželjeni mirisi.

Program Mini 30

Ovaj posebni program je namijenjen za blago zaprljanu odjeću koja zahtijeva osvježavanje. Nakon dana na poslu ili noći provedene napolju, možete oživjeti i namirisati vašu odjeću za samo 30 minuta na 30 ºC, čime se štedi značajno vrijeme i energija.

Za dnevne potrebe

Mix 40

Dizajniran da pere sintetičku i pamučnu odjeću zajedno u jednom punjenju za pranje, ovaj program može prati miješano pamučno i sintetičko rublje u jednom potezu.

Program za košulje

Beko je razvio poseban program kako bi produžio životni vijek naših košulja. Ovaj posaban program ima manje mehaničkih kretanja i temepratura je podešena na maksimalnih 40 ºC da bi se osiguralo da minimizira oštećenje na vašim košuljama i da one traju mnogo duže nego što bi obično tebalo.

Sportski program

Beko je razvio sportski program za one koji vole sport i treniranje. Ovaj program pere na 40 ºC, i posebno se preporučuje za blago zaprljanu sintetičku/pamučnu odjeću za vježbanje.

Program Eco čišćenje 20 ºC

Ekološki program koji štedi i do 80% energije u poređenju s programom za pamučno 40 ºC. Ovaj super efikasan program pere maksimalno 3,5 kg blago zaprljanog rublja, koristeći odgovarajuće deterdžente koji dobro obavljaju svoju funkciju na 20 ºC temepraturi pranja štedeći vrijeme i novac.

Ostale opcije

Pretpranje

Beko nudi širok spektar programa koji se mogu koristiti za svaku potrebu. Kad je vaše rublje teško zaprljano, Beko opcija pretpranja može biti upotrijebljena u vezi s programima pranja kako bi se dobili više zadovoljavajući rezultati.

Ekspres

Uz pomoć Expres opcije, vrijeme pranja može biti reducirano od 30% do 50% ovisno o programu i vrsti tkanine. Ova opcija se može koristiti na svim programima za pamučno i sintetičko.

Ispiranje plus

Neka odjeća zahtijeva više njege od druge. Dodatno ispiranje je osigurano za odjeću koja zahtijeva posebnu pažnju, tj. odjeća za bebe ili odjeća koju nose ljudi s alergijama na deterdžente. Ova funkcija će zaštiti osjetljivu kožu tako što će saprati sve ostatke deterdženta.

Lako peglanje

Ciklus okretanja je podijeljen na nekoliko faza okretanja i kretanja bubnja što ostavlja rublje da stoji labavo u bubnju. Ova posebna aktivnost štiti rublje od gužvanja i čini peglanje jednostavnijim i uz manje utrošenog vremena.

Za ljubitelje kućnih ljubimaca

Funkcija za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca

Beko je razvio pametno rješenje za ljubitelje kućnih ljubimaca s funkcijom koja uklanja dlake kućnih ljubimaca s rublja tokom ciklusa pranja. Kada je ova funkcije odabrana, vaša mašina dodaje korake pretpranja i dodatnog ispiranja u normalnom ciklusu.

Zahvaljujući ovom pametnom rješenju od Beka, dlake kućnih ljubimaca se uklanjaju s vašeg rublja na efikasan način, rješavajući jedan od glavnih problema za sve ljubitelje kućnih ljubimaca.

Lakoća upotrebe

LCD displej

LCD displej na Beko mašinama za pranje rublja daje sve informacije koje su vam potrebne u vašem programu pranja, uključujući:

  • Odabranu temepraturu
  • Odabranu brzinu obrtanja
  • Odabrane opcije
  • Trenutno fazu u kojoj se nalazi ciklus pranja (npr. pertpranje, glavno pranje, ispiranje, omekšivač, centrifugiranje)
  • Da li je opcija dječje brave aktivirana
  • Vrijeme koje je preostalo do kraja pranja
  • Ekonomske postavke, da bi vas informisalo da li odabir vašeg programa ekonomičan u smislu potrošnje energije. Sa svojim tipkama za navigaciju koje su jednostavne i lake za upotrebu, možete lako prilagoditi vaš program pranja podešavanjem temeprature i brzine obrtanja, a takođe i odgoditi početak programa do 24 sata pomoću preciznih intervala od po 30 minuta.
Ekstra velika vrata

Odabrana Beko mašina za pranje rublja sadrži ekstra velko okno od 34 cm. Čak i najglomaznije rublje - jorgani, plahte za krevete, ogrtači - može se s lakoćom staviti kroz ekstra veliko okno.

Odjeljak za tečni deterdžent

Ovaj posebni odjeljak je namijenjen za alternativnu upotrebu deterdženta, kompatibilnog s tečnim i koncentriranim tečnim deterdžentima i daje priliku da se koristi težni deterdžent s opcijom vremenske odgode.

Kapacitet

Maksimalan kašacitet u minimalnom prostoru

Beko je razvio brojne modele da zadovolji specifične potrebe, da riješi i pitanje prostora i potrošnje energije. Mnoga domaćinstva su u dilemi da li da imaju ograničen prostor uprkos njihovim potrebama za velikim kapacitetom mašina za pranje rublja kako bi bili u stanju da peru navlake za jorgane i drugo veliko rublje. Zbog toga je Beko razvio spektar mašina za pranje rublja koje nude maksimalan kapacitet u minimalnom prostoru. U opsegu Beko mašina za pranje rublja, mašina od samo 45 cm dubine može prati 6 kg rublja; mašina od 50 cm dubine može prati 7 kg rublja; mašina od 54 cm dubine može prati 8 kg rublja; te mašina od standardnih 60 cm dubine može prati 9 kg rublja.

Kapacitet pranja od 9 kg u standardnoj dimenziji

Zahvaljujući 48 cm širokom prečniku bubnja, vi možete prati 4 duple plahte za krevet ili 12 peškira u jednom ciklusu pranja. Zbog toga je to idealno za velike porodice koje često peru veliko rublje i glomazne stavke. Pored toga, to ima izuzetno popularan program Dnevno Xpress; on će oprati 9 kg rublja za samo 39 minuta. Završit ćete tako što ćete uštedjeti čak više vremena i energije.

Performanse i sigurnost

Sistem za automatsku kontrolu vode

Punjenje za pranje može varirati od veličine i vrste tkanine. Zahvaljujući automatskom sistemu kontrole vode, količina vode se automatski podešava kako bi dala optimalne performanse u ovisnosti od veličine i vrste tkanine koja se pere. Svaka kap koja se uštedi znači manji utrošak energije za grijanje. Smanjena potrošnja vode i energije nije samo od koristi za zaštitu okoline, nego takođe i za porodični budžet.

Elektronska kontrola neuravnoteženog punjenja

Ovaj sistem osigurava da rublje bude ispravno raspoređeno u bubnju, eleminišući vibracije i buku koja se stvara pri neuravnoteženom punjenju, te osiguravajući apsolutnu stabilnost tokom obrtanja. U slučaju neispravno raspoređenog punjenja, mašina automatski podešava brzinu okretanja za optimalnu efikasnost obrtanja.

Autmatsko ponovno pokretanje

Beko je razvio posebno svojstvo autmatskog ponovnog pokretanja omogućavajući mašini za pranje rublja da nastavi s programom pod sigurnim uslovima nakon nestanka struje što daje udobnost u nekim područjima gdje postoje problemi s elektro mrežom.

Dječja brava

Opcija dječje brave se može aktivirati radi sprečavanja malih prstića da čeprkaju po tipkama. Aktiviranje opcije dječje brave sprječava da se napravi bilo kakva promjena na odabranom programu.

Sigurnost od preljevanja

Senzor nivoa vode mjeri sve varijacije od ispravnog nivoa vode u bubnju i autmatkskog početka cijeđenja kada je ovaj nivo premašen.

Mašina za sušenje

Tehnologija direktnog zraka

Jedinstvena potrošnja energije i vode u toj klasi.

Beko mašine za sušenje s tehnologijom direktnog zraka klase A performansi sušenja bez potrošnje vode. Standardna sušilica koristi vodu kako bi kondenzovala paru unutar jedinice. Ovaj proces uzrokuje gubitak toplote i energije zajedno s upotrebom velike količine vode u svakom ciklusu.

Tehnologija direktnog zraka sprječava neefikasnu upotrebu energije uzimanjem zraka direktno kroz prednju ploču preko kondenzatora. Na taj način se zrak sutomatski zagrijava još dok se usisava. Tako da nija potrebna potrošnja vode za vrijeme kondenzacije.

Wash&Wear™ (Operi i nosi)

Od pranja do oblačenja za manje od jednog sata.

Nija važno da li ste u žurbi da stignete na spoj ili na neki nezakazan poslovni sastanak, postoje trenuci kada vam je potrebna vaša omiljena odjeća uredna i čista. AquaDry™ tehnologija iz Beka pomaže da vaša odjeća iz korpe za prljavi veš bude spremna za nošenje za manje od jednog sata.* AquaDry™ kombinuje pranje 14-minuta** i ciklus sušenja 40-minuta u jednoj mašini. Na taj način vi štedite veliku količinu vremena, energije i vode u isto vrijeme.

Kačanje vaše odjeće vani uzrokuje da ona lako izblijedi i ogrubi zbog njene izloženosti direktnoj sunčevoj svjetlosti i vjetru. Zahvaljujući Beko perilici sušilici s AquaDry™ tehnologijom, vaša odjeća zadržava svoje boje i mekoću na duži period. Pored toga, štedite vaš prostor koristeći jednu mašinu za pranje i sušenje.

*Odobreno od VDE za pranje i sušenje za jedan sat.
**Odobreno od LGA za rezultate pranja u 14 minuta.

AquaDry sa zaštitom za bebe+™

Pranje i sušenje bez alergija u jednoj mašini.

Uredna i čista odjeća, čak i ako je svježe oprana, ne znači da je očišćena od alergena. Standardni ciklusi pranja i sušenja obično ne uklanjaju alergene kojima smo izloženi u našim svakodnevnim životima. Beko perilice sušilice kombiniraju savršene rezultate pranja i sušenja, nudeći antialergijsko čišćenje. Beko AquaDry sa tehnologijom zaštite za bebe+™ pružaju čišćenje bez alergija tako da se više ne morate brinuti o grinjama u kući, psećim i mačjim dlakama, polenu, živim grinjama, bakterijama ili gljivicama.

Ciljajući da osigura najbolje antialergijsko rublje za vašu osjetljivu kožu i kožu vaše bebe, Beko dostiže maksimalne higijenske rezultate pomoću dodatnih kretanja bubnja i osjetljive kontrole temerature. Temepratura se kontinuirano održava na određenom nivou tokom ciklusa pranja i sušenja. Konačno, dodatni ciklus ispiranja i antialergijska filtracija sušenja razmatra rezultate za rublje bez alergija od Beko perilica sušilica. 99.9% higijenskih i antialergijskih rezultata od AquaDry s programom zaštite za bebe+™ testirano je i odobreno od Allergy UK.