ARAMA
Frižideri

Frižideri

Od najsavremenijih velikih kapaciteta dvostrukih frižidera do jednostavnog frižidera zamrzivača ispod pulta, Beko opseg frižidera je razvijen da kombinuje moderni dizajn s najnovijom tehnologijom. Kako nastojimo olakšati vaš život i dodati elegantan dodir na najomiljeniji dio vašeg doma, nova kolekcija nudi sjajne karakteristike kako pametnih skladištenja tako i rashladnih rješenja. Uz ogroman spektar modela, veličina i boja da bi odgovarali stilu vaše kuhinje, sigurno ćete pronaći savršen uređaj iz Beko.

Dizajnirano da odgovara stilu svake kuhinje uz veliki izbor boja

Beko frižideri i zamrzivači kombinuju funkcionalan unutrašnji prostor uz njihov zadivljujući izgled. Ovi proizvodi se ističu svojim elegantnim dizajnom uz premašivanje svoje standardne funkcije "čuvanja namirnica" i nude višestruka rješenja hlađenja kako bi poboljšali vaš svakodnevni život.

Budite dio zelene budućnosti!

A+++ energetska efikasnost

Potreba za štednjom energije i izvorima nikada nija bila važnija nego sada. Beko sa svojom vizijom okoline osigurava proizvode sa A+++ i A++ energetskim ocjenama. A+++ frižider troši do 64% manje energije od identičnog A proizvoda. Slično tome, A++ proizvod troši do 40% manje energije od identičnog A proizvoda.

Održavajmo svježim i hrskavim uz NeoFrost tehnologiju.

NeoFrost tehnologija

Zahvaljujući svoja dva odvojena sistema hlađenja, Beko NeoFrost tehnologija održava vlažnost na optimalnom nivou (do 90%) u hladnjaku radi dugotrajnije svježine. Pored toga, neovisni sistemi hlađenja sprječavaju prenos mirisa između odjeljaka i održavaju kvalitet zraka u unutrašnjosti na maksimalnom nivou.

Ova nova generacija tehnologije bez smrzavanja, NeoFrost dostiže stabilnije i brže hlađenje i u hladnjaku i u odjeljcima zamrzivača kod A+ nivoa energetske efikasnosti. Stoga voće i povrće ostaju hrskavi u frižideru, kao da je svježe ubrano.

Održava originalne prehrambene vrijednosti vašeg mesa i ribe.

Odjeljak za šok-zamrzavanje

Mi svi vodimo računa o tome da služimo ukusnu i zdravu hranu uz visoke prehrambene vrijednosti našim voljenim. Svježa riba i meso gube svoje prehrambene vrijednosti ako nisu brzo zamrznute.

Pametni Beko frižideri imaju odjeljke za šok-zamrzavanje gdje se namirnice zamrzavaju brzo i time se osigurava da se njihova ćelijska struktura ne narušava, a njihove prehrambene vrijednosti i arome ostaju nedirnuti.

Odjeljak za šok-zamrzavanje smanjuje vrijeme zamrzavanja i formiranje mikrokristala kako bi se održale molekule hrane prirodnim. To odmah zadržava prehrembene vrijednosti u mesu i ribi. Na ovaj način oni ne gube prehrambene vrijednosti dok se zamrzavaju i ne gube svoj sok dok se otapaju.

Energija za svježinu od plave svjetlosti je u vašem odjeljku za svježe namirnice.

Svježe voće i povrće održava svoju vitalnost neko vrijeme nakon branja.

Zahvaljujući Beko tehnologiji aktivne plave svjetlosti, proces fotosinteze se nastavlja i u frižideru što produžava vijek skladištenja svježeg voća i povrća dok se održava njihova prirodna aroma i prehrambeni elementi.

Izrasla iz No-Frost sa NeoFrost

Održavajmo svježim i hrskavim!

Kada hrana gubi više od 20% od svoje vlažnosti, ona se više ne smatra "svježom". Dva odvojena sistema hlađenja u Beko NeoFrost frižiderima vlažnost se održava na optimalnom nivou (do 90%) u hladnjaku radi dugotrajnije svježine.

NeoFrost tehnologija dostiže stabilnije i brže hlađenje i u hladnjaku i u odjeljcima zamrzivača kod A+ nivoa energetske efikasnosti.

Imajte malo svježeg zraka u frižideru!

Pored neovisnih sistema hlađenja, koji sprječavaju prenos mirisa između odjeljaka, kvalitet zraka u unutrašnjosti Beko frižidera je maksimiziran brojem tehnologija za podršku. Filteri mirisa eliminišu neželjene mirise i bakterije u hladnom zraku koji cirkuliše u unutrašnjosti. Ionizator stvara antibakteriološki efekt, neutraliziranjem bakterija, virusa i čestica koje su uzrokovane isparavanjem.

Hajde da počnemo sa svježim početkom!

Svaki dan je nova prilika za bolji svijet. Mi vjerujemo da možemo promijeniti svijet za stvarno. Sve što treba da učinimo jeste da imamo prave izbore: Hajde da smanjimo naš ugljični otisak ili da trošimo manje za zeleniju budućnost. Birajte brendove koji su osjetljivi na okolinu. Jedite svježe i budite zdravi. Ili izaberite Beko, koji čini sve to. I napravimo svježi početak!

Misli svježe. Jedi svježe. Živi svježe.

Sada, svi mi znamo da smo zdravi onoliko koliko zdravo jedemo. Dakle, mi brinemo više ubiranju svježe i zdrave hrane. Ali tempo naših života nas drži dalje od svakodnevne nabavke. Ono što nam je potrebno je samo malo dodatnog vremena za pohranjivanje.

Beko nam kupuje to vrijeme tako što održava hranu svježom duži period pomoću NeoFrost tehnologije. To je super!

Novo doba bez smrzavanja: NeoFrost.

Kod standardnih frižidera, jedan ventilator za hlađenje cirkuliše isti zrak i u odjeljku zamrzivača i hladnjaka, a to ne služi niti jednom ispravno. Zbog nivoa vlažnosti ovog jednog protoka zraka u ovom slučaju ne može biti dovoljno visoko za hladnjak ili dovoljno nisko za zamrzivač.
Jedite svježe, jedite zdravo s Beko pametnim frižiderima.

Tehnologija hlađenja

Aktivni ionizator

Aktivni ionizator neutralizira bakterije, viruse i čestice koje su uzrokovane isparavanjem u frižideru, stvarajući tako antibakterijski efekt. Zrak koji cirkuliše u unutrašnjosti frižidera se održava čistim kao rezultat, a hrana se može čuvati na duži period.

Aktivni filter mirisa

Ovaj filter filtrira zrak koji cirkuliše u unutrašnjosti frižidera i eleminiše neželjene mirise i bakterije kako bi se hrana unutra očuvala svježom.

Aktivna zaštita zaptivača

Zaptivači na vratima obično se teško čiste i čine pogodno okruženje za akumuliranje bakterija. Pomoću antibakterijskog sredstva na zaptivačima vrata, takva područja ostaju higijenska, a taj zaptivač služi kao jedno cjelokupno antibakterijsko sredstvo.

Antibakterijske ručke na vratima

Uz pomoć posebnog antibakterijskog zaptivača obloženog na ručkama vrata, najvažnija tačka kontakta ostaje bez bakterija.

Pametna rješenja za hlađenje i zamrzavanje

Tehnologija hlađenja

Elektronski displej s kontrolom na dodir

Povećana upotreba elektronskih displeja s kontrolom na dodir širom opsega proizvoda, ne samo da čini da izgledaju glatki, nego takođe omogućava lagan pristup kontrolama na frižideru.

Digitalne kontrole

Lagane za korištenje elektronske kontrole i digitalni displej za podešavanje temperature osiguravaju optimalnu kontrolu vašeg uređaja.

Sistem bez smrzavanja

S namjerom da eliminiše formiranje leda na hrani i u unutrašnjosti uređaja, sistem bez smrzavanja osigurava da nema potrebe za odmrzavanjem. Ovaj sistem ne samo da čini frižider jednostavnim za korištenje i bez muke, nego on takođe održava pravu temperaturu za veću efikasnost čuvanja hrane u frižideru.

Ventilator za hlađenje

Zahvaljujući ventilatoru u odjeljku frižidera kod odabranih Beko frižidera, hladan zrak će cirkulisati u frižideru ravnomjernije, osiguravajući tako bolje performanse hlađenja.

Eco-Fuzzy funkcija

Kada vrata frižidera nisu otvarana tokom 6 sati uzastopno i postavke nisu mijenjane, Eco-Fuzzy funkcija stavlja frižider u režim uštede energije, smanjujući potrošnju energije i uzrokujući manje opasan utjecaj na okolinu.

Režim tokom odmora

Donosi vam dodatnu opciju za uštedu energije. Samo odjeljak zamrzivača je u funkciji i stoga se energija štedi. Odjeljak za svježu hranu se održava na 15 °C ili niže da bi se izbjegli neugodni mirisi, što takođe osigurava uštedu energije.

Hladnjak ili zamrzivač jednim dodrim vašeg prsta!

Multi zonski odjeljak

Svježe voće i povrće održava svoju vitalnost neko vrijeme nakon branja.

Imate li veliku porodicu? Možete promijeniti uslove skladištenja u vašem frižideru u skladu s količinom hrane i vašim lokalnim favoritima.

Beko omogućava da maksimizirate vaš kapacitet skladištenja za različite potrebe u različita vremena. Samo pristikom na tipku elektronskog digitalnog displeja osjetljivog na dodir, desni donji odjeljak od 77 litara može biti korišten kao frižider ili kao zamrzivač. (opseg temperature: -24/+10 °C)

Pametni dizajn za lako korištenje

Samozatvarajuća vrata

Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu šarki, vrata se automatski zatvaraju ako ostanu odškrinuta u položaju do 15°.

Dvostruka aktivnost vrata

Vrata ostaju otvorena u položaju od 120°, idealan ugao za prikladan i lagan pristup, dok ujedno štiti namještaj i vrata uređaja. Širi položaj (otvaranje 150°) je takođe moguće ako tako želite.

Dojavljivač za otvorena vrata

Beko dvostruki frižideri imaju vizualni i zvučni dojavljivač koji se aktivira ako se vrata ostave otvorenim. U elektronskim modelima bez smrzavanja, javlja se zvučno upozorenje.

Klizni odjeljak za svježe namirnice i ladice

Bez obzira na količinu punjenja, ladice i odjeljak za svježe namirnice odjeljka zamrzivača se mogu lako kretati klizanjem zahvaljujući njihovom valjkastom mehanizmu.

Dozator pohranjene vode

Zahvaljujući dozatoru pohranjene vode na odabranim modelima, hladna voda se može dobiti iz integriranog dozatora za vodu bez otvaranja vrata. Rezervoar za vodu koji je smješten u vratima može se lako napuniti i izvaditi radi čišćenja. Dozator vode je dovoljno velik da se mogu smjestiti visoke čaše. Lagani dodir gura lako pedalu dozatora prema natrag, osiguravajući lagan pristup vodi.

Visoki dozator

Dozator za vodu i led automatski dozira filtriranu hladnu vodu, kocke leda ili drobljeni led na slavinu. Dozator je dovoljno velik da se mogu smjestiti visoke čaše. Bijele LED lampice koje se koriste za osvjetljavanje dispenzera za vodu i led daju estetski i ugodan izgled.

Samozatvarajuća vrata (slika alt. oznaka)

Okrenite i poslužite pladanj s kockama leda (slika alt oznaka)

Klizni odjeljak za svježe namirnice i ladice (slika alt oznaka)

Visoki dozator (slika alt. oznaka)

Nova generacija filtera za vodu

Skriven u tijelu frižidera, filter za vodu cijedi štetne tvari kao ohlor, olovo i sl. zajedno s neželjenim aromama, te tako pretvara vodu na pitke standarde. Upozorenje na digitalnom displeju indicira kada je vrijeme da se zamijeni filter.

XL odjeljak zamrzivača

Ekstra veliki prostor se može stvoriti u odjeljku zamrzivača pomoću prenosive police i krilca koja se mogu otvoriti prema gore i dolje. Stoga je obezbijeđen odgovarajući odjeljak za posebno velike predmete ili namirnice, kao što su ćurka ili velike kutije za pizzu.

Okrenite i poslužite pladanj s kockama leda

Pladanj za kocke leda osigurava lagan pristup kockama leda. Pomoću jednostavnog okretanja, kocke leda lako ispadaju na pladanj.

Staklene police otporne na klizanje i proljevanje.

All glass-body shelves in the fridge slide forward for convenient use, meaning that difficult-to-reach items can be accessed easier. Dripping of any spilled liquid onto the lower shelves is prevented thanks to the full plastic trim surrounds that frame all four sides of the toughened safety glass shelves.

Ručka za lako otvaranje

Efekat vakuuma koji se često viđa kod modela većeg kapaciteta je prevaziđen je pomoću "lagane ručke". Ova ručka - dostupna u ostavama s velikim kapacitetom i uspravnim modelima frižidera - osigurava lako otvaranje bez dodatnog napora.

XL odjeljak zamrzivača (slika alt oznaka)

Ručka za lako otvaranje (slika alt oznaka)

Dozator pohranjene vode (slika alt. oznaka)

Staklene police otporne na proljevanje (slika alt oznaka)

Pametni dizajn za funkcionalnost

Zaštita zamrzivača

Pomoću tehnologije zaštite zamrzivača, on nastavlja s radom čak i na niskoj temperaturi do (-15 °C) i drži hranu zamrznutom.

Odjeljak za duboko zamrzavanje

Odjeljak za duboko zamrzavanje održava vaše voće i povrće više od dva tupa duže. Dok minimizira varijaciju temperature u odjeljku za svježe namirnice, u isto vrijeme eliminiše gubitak vlažnosti.

Inteligentno

S automatskom mašinom za led samo trebate napuniti spremnik i frižider će sam napraviti led za 8 minuta (1,5 kg) leda.

Dio za led

Ugrađen u odjeljku zamrzivača kombinovanih modela i zamrzivača, dio za led osigurava koristan prostor za pravljenje i pohranjivanje kocki leda i za zamrzavanje malog voća.

Rotirajući odjeljak za svježe namirnice s kliznim pladnjem

Rotirajući odjeljak za svježe namirnice omogućava lagan pristup hrani pohranjenoj u tom odjeljku, čak i kada je prostor veoma ograničen i vrata frižidera se ne mogu u potpunosti otvoriti. Klizni pladanj osigurava sigurno skladištenje za osjetljive stavke kao što su peršun, jagode itd.

"Veliki" odjeljak

"Veliki" odjeljak u uspravnom zamrzivaču vam osigurava veći prostor za čuvanje većih stavki. On ima oko 30% više prostora nego standardni odjeljak.

Staklene police

Izrađene od kaljenog sigurnosnog stakla, staklene police su:

  • Dovoljno svestrane da dopuste maksimalnu upotrebu dostupnog prostora.
  • Jake, trajne i podesive.
  • Otporne na proljevanje i ekstremno lake za čišćenje.
  • Police se mogu ukloniti čak i kada je ugao otvaranja vrata samo 90º, omogućavajući podešavanje u veoma ograničenim prostorima.

LED osvjetljenje

U poređenju s konvencionalnim dizajnima za osvjetljavanje, niz LED svjetala duž stražnjeg zida odjeljka frižidera osigurava efikasnije i jasnije osvjetljenje u odjeljku.

Rotirajuća kutija

Zahvaljujući njegovom pametno dizajniranom mehanizmu, ovaj spremnik za pohranjivanje pomaže u korištenju nekorištenog prostora ispod police vrata na efikasan način. Rotirajuća kutija je idealna za pohranjivanje malih stavki koje se mogu zagubiti u glavnom odjeljku; možete ih locirati lako u rotirajućem prostoru.

Padanje leda

Padanje leda osigurava posluživanje ne samo hladne vode nego i leda kroz vrata zamrzivača kod dvostrukih modela. Za modele s 4 vrata ledomat u posebno zaptivenom odjeljku koji je smješten u odjeljku za svježu hranu gdje se led i hladna voda mogu posluživati iz vrata za svježu hranu.

Dizanje na dodir

Dizanje na dodir vam pomaže da podignete policu automatski i stavite stvari koje su više nego što je raspoloživi prostor na polici u frižideru bez bilo kakvog napora. Samo gurnite tipku.

Odjeljak za mliječne proizvode

Zahvaljujući svom transparentnom poklopcu, polica gornjih vrata osigurava idealan prostor za čuvanje mliječnih proizvoda, čuvajući ih od sušenja.

Prostor za svježe proizvode

Skladišti svježe meso, ribu, kuhanu i ohlađenu hranu na oko 0 ºC na sigurnije i duže vrijeme.

Držač za flaše

Držač za flaše koji je okačen sa strane staklenih polica je funkcionalno rješenje dizajnirano za iskorištavanje neiskorištenog prostora između dvije police.

Mini Bar

Čak i flaše od 2,5 litra se mogu dosegnuti bez otvaranja vrata zahvaljujući poklopcu mini bara i dodatnom prostoru u odjeljku vrata frižidera. Piće se takođe može poslužiti na poklopcu otovrenog mini bara.

Kromirano postolje za flaše

Kromirano postolje za flaše koje je smješteno je u kabinetu osigurava idealan prostor za skladištenje flaša dok se maksimizira korištenje raspoloživog prostora u frižideru.

Otvaranja mekanim dodirom

S glatkim, otvaranjem na mekani dodir, mini baru se može pristupiti bez otvaranja glavnih vrata frižidera, čineći da piće bude lako dostupno.

VarioStore™

Pohranjivanje na efikasan način! Bez zauzimanja više prostora, VarioStore™ vam omogućava da povećate vaše skladištenje svježe hrane i pića tokom ljeta, zatim se mijenja u veći kapacitet za zamrznutu hranu zimi. Sistem hlađenja se mijenja u zamrzivač ili odjeljak za svježu hranu u samo 60 minuta. Širok spektar sistema hlađenja omogućava da se prilagodi temperatura od svježe hrane do zamrzivača ili obrnuto.